maandag 21 februari 2011

Did you know? 2009

Did you know ? Human Capital Edition - 2009 


¼ liever per e-mail communiceert, in 2020 zal dit ¾
Een e-mail is vele onpersoonlijker dan face-to-face communicatie. Het is ook meer toegankelijker voor mensen die bijvoorbeeld mensenschuw zijn, degene die niet graag telefoneren in het ook een geschenk. Het is ergens ook een zekerheid dat een mail ergens aankomt als je de persoon in kwestie niet op een andere manier kan bereiken. Steeds meer en meer mensen zijn verbonden aan het net en communiceert via het net, het is logisch dat men ook de applicaties en voordelen van het net zal gebruiken. Het is al langer een tendens dat de samenleving asocialer en dit zal zich uiteindelijk ook laten voelen op dit vlak.

Half from what students learn in their first year is outdated by the time they are in their 3rd year.  
De helft van wat studenten leren lijkt wel dramatisch veel dat zal verjaren, maar er is toch een groot deel van informatie dat verjaart. De leerstof die we elke dag op ons bord krijgen is altijd het meest up-to-date, het is toch een algemene verplichting dat de leerstof die men aanleert enige vergelijking heeft met wat er zich in realiteit afspeelt. De leerstof evolueert mee met de samenleving. Elk jaar wordt er wel een cursus aangepast om zo recent te blijven, kunnen er nieuwe voorbeelden worden gebruikt worden en kan men een nieuwe technologie gebruiken. Bv. De slagkracht van facebook is toch vele groter dan pakweg 3 jaar geleden? 

India's major export is no longer gems and jewelery, it's human capital

Het is gek hoe de technologie, het web de dynamiek in de wereld zodanig kan veranderen dat men mensen moet trainen om zo nog mee te zijn. India is duidelijk één van die landen die alles zetten op de toekomst. De grondstoffen zijn niet langer brandstoffen of materialen, het worden diensten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten