zondag 8 mei 2011

We think

We think


“Democracy because more people will have a voice”
Steeds meer en meer mensen bevinden zich op het web en deze groep blijft elke dag groter en groter worden. Maar toch, bij deze stelling wil ik toch de mogelijkheid er bij halen om China aan te kaarten. In België kan die stelling wel waar zijn, op sites zoals deredactie.be, demorgen.be kan je op elk artikel in discussie treden, worden er fora opgericht en kan je vrij je mening geven bij verschillende kwesties en artikels. Het is algemeen geweten dat China als land steeds blijft ontwikkelen met gevolg dat waarschijnlijk veel Chinezen zich ook op het web gaan bevinden. Toch vraag ik mij steeds af op die mensen niet beperkt zijn in hun vrijheid, door de censuur die men in dat land oplegt. Men creëert er een gevoel van vrijheid en meningsuiting, maar is dat daadwerkelijk wel zo? Men kan misschien wel de mogelijkheid geven voor meningsuiting, maar ergens wordt alles toch gecensureerd.

“What if wikipedia was crap”
We gaan er steeds van uit dat alles voor ons wordt gecontroleerd, maar wat als dit niet zo zou zijn? Wat als alles dat ik ooit van wikipedia heb gebruikt, zelfs al zou het maar een klein zinnetje voor een paper of een eindwerk zijn of een quote die iemand zou hebben gezegd, wat als dat allemaal leugens waren? We geloven steeds in het goede van de medemens en dat er toch enige waarheid achter alle info is dat we vinden. Alles wat er op internet wordt geplaatst leidt zijn eigen leven en hoe we met die informatie omgaan is aan onszelf. Hetgeen dat de ene persoon als waarheid beschouwt kan als voor een ander complete nonsens zijn. Dit heb je ook bij wikipedia, het is aan onszelf om te bepalen welke waarde we aan de info geven en eigenlijk hoe goed gelovig we zijn.

Bouwen aan een vogelnestje waar iedereen zijn bijdrage levert
Als je surft laat je altijd iets van je achter, iedereen probeert op zijn eigen manier zijn steentje bij te dragen in de ontwikkeling van het web en zijn verschillende functies. Als men zaken niet gebruikt, zal men dit ook niet verder ontwikkelen. Het is belangrijk dat we hiermee bezig zijn, zodat we blijven bouwen aan meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten